Vorige

Belgium

27.02.2019

Denisort compact viert première

Première op LogiMAT 2019 : de Zwitserse material handling specialist Ferag AG lanceerde de nieuwe Denisort Compact. Een mobiele verticale sorter met een heel compacte basisuitvoering, ideaal voor het sorteren van goederen tot 7 kg. Denisort is daarom perfect voor CEP (Complex Event Processing) diensten en e-commerce en zorgt voor een verhoogde doorvoer op piekmomenten. Het systeem kan ook worden ingezet voor retourbehandeling en heeft een capaciteit van 4.800 units per uur.

Net zoals grote broer Denisort biedt de nieuwe Denisort Compact dezelfde voordelen van tilt-tray en slide-tray sorteerders als integrale oplossing. Ferag heeft het systeem zo ontworpen dat gesorteerde goederen voorzichtig en onbeschadigd glijden. Met andere woorden : kwetsbare producten zoals elektronische apparatuur of glazen medicijnflesjes kunnen probleemloos behandeld worden.

Een groot voordeel is de hoge flexibiliteit van het systeem: dankzij een stabiel, zelfdragend frame op rollen kan er gemakkelijk van de ene naar de andere locatie verhuisd worden. Dankzij het modulair systeem is uitbreiden steeds mogelijk. Gebruikers kunnen daarom starten met een minimum aantal standaard modules. Wanneer later de noden veranderen kan er op korte termijn een uitbreiding geïmplementeerd worden.

Bijkomende voordelen van het denisort compact systeem is de relatief korte levertermijn en een snelle oplevering. Standaard modules zijn steeds in voorraad. Dit betekent voor de klant een levering enkele weken na bestelling. Hetzelfde geldt voor upgrades die kant-en-klaar leverbaar zijn.